Минають літа, залишається пам'ять

Опубліковано 27.04.2023 о 11:39 | Переглядів: 218

Саме під такою назвою щорічно у Бориспільському державному історичному музеї відбуваються заходи до роковин Чорнобильської катастрофи - найбільшої техногенної аварії в історії людства. Тоді, 26 квітня 1986, сотні бориспільців вирушили на північ області для ліквідації наслідків аварії, забезпечення евакуації людей. Вже невдовзі Бориспіль прийняв перші родини з Прип'яті та довколишніх сіл Чорнобильського району.
26 квітня 2023 року учасники тих подій, об'єднані спільною бідою, традиційно зібралися в музеї для спілкування, спогадів про трагедію та рідні місця, які спішно довелося покидати, споминів про тих, хто відійшов до інших світів. Пригадали й події 2022 року, коли територія Зони відчуження була окупована в ході російсько-української війни, що стала наступним після Чорнобиля важким випробуванням для України. Відтак учасники заходу вшанували хвилиною мовчання усіх захисників України, які загинули в боротьбі і з радіацією, і з рашистами.

Захід "Минають літа, залишається пам'ять", як і однойменна фотодокументальна виставка, відбуваються у рамках багаторічної співпраці музею з громадською організацією "Діти Чорнобиля".

Схожі публікації


Коментарі до публікації

Наверх