Хусткування ка Катерини

Опубліковано 08.12.2021 о 12:21 | Переглядів: 386

У День святої Катерини, який відповідно до церковного календаря відзначається 7 грудня, також відзначається Всесвітній день української хустки. Свято, започатковане у 2019 році з ініціативи групи активісток, швидко набуло популярності в Україні та за її межами – серед діаспори.

Бориспільський державний історичний музей не лишається осторонь цього свята і проводить вже традиційний захід «Хусткування на Катерини» 7 грудня. Цього року він був реалізований у рамках проєкту «Етноспадок». Так, відбулася презентація фотовиставки «Етноспадок. Зима» та календарів на 2022 рік (фотографи Юрій Братусь та Олексій Рошки, зйомки відбулися у лютому цього року в Переяславі). Для виставки були відібрані фото моделей у хустках.

З вітальним словом до присутніх звернулися директорка музею Наталія Йова, заступниця міського голови Людмила Бистра та в.о. начальника управління культури міської ради Ольга Борисенко. Після цього відбувся майстер-клас з пов’язування хусток від працівниці Алли Єрмолової. Під час заходу лунали народні пісні у виконанні Віолетти Юрченко, Оксани Лисенко та Олени Тригуб.
Виставка «Етноспадок. Зима» триватиме у музеї до 9 січня. Відеозапис заходу доступний на фейсбук-сторінці музею.

Схожі публікації


Коментарі до публікації

Наверх