Літературно-краєзнавча зустріч

Опубліковано 01.11.2021 о 17:13 | Переглядів: 365

Справжньою культурно-пізнавальною подією для шестикласників місцевої п’ятої школи стало знайомство з книгою письменниці Людмили Тоцької «Гаврик Потеревенько вирішує…» 
Літературну зустріч у рамках програми «Література рідного краю» минулого тижня підготувала завідувачка бібліотеки Тетяна Володимирівна Чебуренко. У вступному слові вона наголосила, що зустріч має краєзнавчий аспект, адже авторка у змісті деяких своїх оповідань описує місцеві краєвиди, що давно зникли з карти міста у зв’язку з масовою забудовою. Сюрпризом для дітей став показ буктрейлера (короткого відеоролика за мотивами повісті).
Проте справжнім сюрпризом для учнів була поява самої письменниці. Л. Тоцька, яка водночас є краєзнавицею, працівницею Бориспільського державного історичного музею, вела шестикласників не тільки пригодницькими стежками головного героя, а й торкалася давніх сторінок історії нашого міста.
Такі зустрічі з підростаючим поколінням навчають дітей по-справжньому любити й цінувати рідну землю, її природу, зберігати в глибині серця історію свого краю, засівають в юних серцях почуття любові до рідного слова.

Схожі публікації


Коментарі до публікації

Наверх