Виставка "Шлях додому"

Опубліковано 17.02.2020 о 12:54 | Переглядів: 996

У Бориспільському державному історичному музеї розпочалася виставка живопису київської художниці Ольги Гайдамаки "Шлях додому". Джерелом натхнення для молодої художниці є українська традиційна культура, зокрема краса та розмаїття народного строю, який авторка творчо переосмислює і відтворює у картинах. Оригінальна подача, яскравість кольорів підкреслюють цінність традиційного одягу українок з різних українських земель. На одній з картин, що створена за останні кілька тижнів - бориспільський орнамент.

Відкриття виставки, яке відбулося 14 лютого, стало справжнім святом для поціновувачів мистецтва, українських народних традицій, втілення минулого в сучасному. Адже захід зібрав цілу плеяду місцевих митців та небайдужих - тих, кому це дійсно близьке і потрібне.
З вітальним словом до художниці та гостей заходу звернулися директорка музею Наталія Йова, бориспільський міський голова Анатолій Федорчук, керуюча справами міськвиконкому Людмила Передерей, начальниця управління культури, молоді та спорту Наталія Погребна, культурологиня Ніна Михайлишин. Високо оцінили талант і самобутність художниці місцеві митці. Усі зійшлися на тому, що ці картини має бачити вся Україна і не тільки. Адже це один із шляхів відродження, збереження та популяризації українського фольклору.

Народними піснями присутніх потішив фольклорний колектив "Травневі роси", а учениці Бориспільської дитячої музичної школи (керівник Надія Тіщенко) Олександра Татарчук та Дарина Антоненко виконали композиції на бандурі.

Виставку доповнюють жіночі народні строї та рушники з фондів музею. Триватиме виставка до 1 березня.

Схожі публікації


Коментарі до публікації

Наверх