Третя декада листопада в Україні – період згадування і вшанування жертв трьох великих голодоморів

Опубліковано 03.02.2020 о 11:00 | Переглядів: 809

Кожен з них мав різні передумови, але усі об’єднує одне – примусове вилучення продовольства у селян, що більшою чи меншою мірою спричинило величезну кількість жертв.

У Бориспільському державному історичному музеї з 19 листопада по 2 грудня триває фотодокументальна виставка "Масовий голод 1946-1947 років в Радянській Україні", що розповідає про причини повоєнного голодомору. На тлі виставки проходять тематичні екскурсії. Учасниками одної з них стали учні ДПТНЗ «Бориспільський професійний ліцей» разом з викладачем історії та громадянської освіти Вірою Кур’ян. Вони оглянули постійні експозиції музею, після чого переглянули відеолекцію про передумови Голодомору 1932-33 років, багато з яких актуальні і для повоєнного голодомору.

Заступник директора з наукової роботи музею Ярослав Костін коротко розповів про виставку та відповів на запитання присутніх, пов’язані з участю і втратами України у Другій світовій війні, її геополітичними наслідками. Прямим наслідком війни стала окупація червоною імперією Центрально-Східної Європи (України та Білорусі – повторна) і продовжування викачування з України продовольства для потреб Росії та нових маріонеткових режимів у регіоні.

Схожі публікації


Коментарі до публікації

Наверх