Четвертий випуск альманаху "Бориспіль. Громада" побачив світ. Тепер офіційно.

Опубліковано 22.02.2022 о 16:48 | Переглядів: 508

Двадцять першого лютого, у Міжнародний день рідної мови, в Бориспільському державному історичному музеї відбулася презентація чергового випуску краєзнавчого видання - альманаху "Бориспіль. Громада". Цей випуск є водночас першим і останнім. Адже з четвертого випуску альманах має назву "Бориспіль. Громада" на позначення того, що тепер існує Бориспільська міська територіальна громада, до складу якої, крім міста Борисполя, входять ще 18 сіл. Тож історія і сучасність цих населених пунктів, постаті, пов'язані з ним, знаходять своє відображення на сторінках презентованого видання. А останнім є він у тому, що головна редакторка перших чотирьох випусків альманаху Людмила Тоцька передає цю справу Олені Іщенко, яка вже здійснює підбір та упорядкування матеріалів до наступного, п'ятого випуску.
Саме Людмила Тоцька і представила гостям презентації новий випуск альманаху. У ньому - вже традиційні розділи: "Історичне краєзнавство. Мемуаристика", "Біографічні нариси", "Наукові розвідки. Статті. Повідомлення", "Літературний огляд", "Мистецька галерея" тощо. Директорка музею Наталія Йова висловила подяку колективу музею, який творив це видання - як автори, упорядники та редактори, іншим дописувачам - як постійним, так і новим, рецензентам,  керівництву міста за сприяння та фінансову підтримку, видавництву ТОВ "Білоцерківдрук", у друкарні якого і народилася книга. Автори публікацій у ході презентації першими отримали власні примірники видання. Також примірники видання будуть передані до Публічної бібліотеки ім. В. Чорновола для розподілення по бібліотечним закладам громади.
У ході заходу пролунали музичні композиції у виконання студентки Академії мистецтв ім. П. Чубинського (м. Київ) Олександри Татарчук. А на завершення зустрічі, що відбувалася у такий тривожний час, як молитва пролунав Духовний гімн України.

Схожі публікації


Коментарі до публікації

Наверх